Naši zákaznici mají dost často zmatek v tom, jaký je rozdíl mezi vinylovou podlahou a PVC. Často zákaznici si myslí, že jsou to stejné podlahy, ale bohužel nejsou. Proto v daném článku se podíváme na rozdíly mezi tyto druhy podlahy.

PVC podlah je to přesně ta podlaha, která dříve byla úplně všude: v bytech, ve školách, nemocnicích atd. Klasické PVC se prodávaly v rolích se šířkou od 1,5 m až po 5 m. A je to jeden z důvodů, proč PVC je levnější, než vinyl, jedná se o starší technologii.

Tak proč lidí mají takový zmatek a pletou tyto dvě podlahy? Protože PVC (Polyvinylchlorid) a vinylová podlaha ve své podstatě jsou stejné z pohledu chemického složení, pokud jde podlahu jako materiál. Samozřejmě obě jsou syntetické.

S časem výrobci přišli na to, že doprava v rolích na m2 je dražší oproti dopravě stejného objemu dřevěných podlah. Proto technici vymyslili úžasnou věc, a ta je to, že budou PVC krájet na menší kousky a balit do stejných balíků jako dřevěnou podlahu. Ale z marketingového hlediska si výrobci nemohli dovolit nový produkt pojmenovat jako “PVC v dílcích”, jinak by lidi nikdy nekoupili stejný produkt, u kterého je potřeba více času na pokladku.

Technologie se vyvíjí a tak rozdílů mezi PVC a vinylem s každým rokem je větší a větší. Jak PVC v rolích více vypádá jako dřevo, tak i vinyl se stal více odolní vůči teplotě nebo fyzickému poškození (tak se objevil Rigid Vinyl). Dnes i PVC podlahy mají v sobě skleněné vlákno, které zabezpečuje stabilitu a eliminuje deformace.

Klasické PVC nemají spoje, takže logicky i při nešikovné pokládce jsou více odolní vůči vodě. Z důvodů, že vinyl se dodává v dílcích, je dost možný, že řemeslnici položí ho špatně, tím se zhorší jeho vlastnosti a vinyl nebo tak odolný jako PVC.

Čerpejte inspiraci a rady každý týden

Přinášíme prověřené tipy a rady, které zaručeně fungují a stojí za vyzkoušení a nejen ze světa podlah. Novinky v technologiích a ze všech oblastí staveb.

    Nemějte obavy, spam také nenávidíme! Můžete se kdykoli odhlásit.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *